Ikke varm opp unødvendig

Det er ingen grunn til å holde huset varmt når vi ikke er hjemme. Regulerer du varmen etter behov, reduseres strømutgiftene uten at det går ut over komforten.

Dette er jobben til en varmestyringsløsning. Den reduserer eller kobler ut varmen når den ikke trengs, og motsatt når det er nødvendig. Dermed er oppholdsrommene alltid behagelige.

Avhengig av boligens størrelse og oppvarmingsbehov, kan du spare mye på et varmestyringssystem. Det er derfor dette er et anbefalt tiltak fra Enova.

Varmestyring til alle behov

Det må ikke være dyrt eller vanskelig med smartere varmestyring i boligen. Ved bruk av varmestyring vil du enkelt og raskt kunne tilpasse temperaturen etter familiens døgnrytme. Dette innebærer for eksempel at du kan styre panelovner og varmekabler ut fra din egen rytme. Du kan redusere varmen når du er på jobb, på ferie, og lignende. Innstillingen gjør det mulig å styre varmen etter både dags- og ukesbehovet.

Det er naturligvis enklere å styre temperatur og forbruk optimalt hvis du har bedre kontroll over varmekildene. Dette behovet vokser i takt med boligens størrelse og antall varmesoner. Større boliger kan ha stor nytte av sentralstyring, slik at du enkelt får kontroll over alle varmesonene fra ett sted.

Med varmestyring via en smarthusløsning vil du også ha tilgang på mobilen, slik at du kan styre varmen uten å være til stede. Dette er spesielt praktisk for en moderne hytte, i tillegg til at du kan sjekke og styre varmen i huset ditt når du ikke er hjemme.

Varmestyring kan gjøre en energisparende jobb også utendørs. Mange holder takrenner og oppkjørsler fri for snø og is med varmekabler, og et automatisk system sørger for at anlegget kun bruker strøm når det er nødvendig.

Sett huset i feriemodus

Med ukeprogram unngår du at temperaturen senkes når du heller vil ha det varmt og godt, men det har også en annen praktisk funksjon. Når du stikker på ferie, kan du nemlig sette huset i feriemodus, og dermed bruker du ikke strøm på unødvendig oppvarming.

Relatert informasjon

Funkbus/Xcomfort

Funkbus/Xcomfort

Funkbus/Xcomfort – trådløse styringssystemer Har du allerede en komplett installasjon, men allikevel kan tenke deg smarthusfunksjoner? Ingen...

Lysstyring

Lysstyring

Smart lysstyring øker komforten Lys er viktig for trivsel, men det betyr ikke at vi trenger full belysning til enhver tid. Lys kan styres etter...

KNX

KNX

KNX – kablet styringssystem                                      Vi kan levere komplette styringssystemer basert på KNX for styring av hele...

Pin It on Pinterest