Smart lysstyring øker komforten

Lys er viktig for trivsel, men det betyr ikke at vi trenger full belysning til enhver tid. Lys kan styres etter behov og reguleres etter hvor mye sollys som faller inn i rommet.

Det er nemlig kun de færreste av oss som husker å slukke lyset hver gang vi forlater et rom, mens et automatisk system glemmer aldri.

Lysbrytere og dimmere kan naturligvis styres enkeltvis, men det er helt klart praktiske fordeler med å felles styre alle boligens lysbrytere og dimmere.

Med smarthus-løsninger kan du enkelt slå av og på alt lyset samtidig, du kan stille inn rommene i boligen med ulike lys- senarioer slik at et rom kan inneha ulike lys- senarioer. Eksempler på dette er dempet hyggelys eller kraftig leselys.

I visse rom og uteområder kan dessuten automatikken hindre at lysene står på når de ikke trengs. Lysstyring i et smarthus sørger for at du kun bruker strøm til belysning når det trengs, og det utnytter dagslyset til fulle.

Lysstyring bidrar til å gi deg en mer komfortabel hverdag. Se for deg at du aldri mer trenger å famle etter lysbryteren når du kommer hjem på kvelden, eller bekymre deg for at lyset på badet kanskje står på.

Mulighetene er mange med smarthus, og forskjellige boliger har forskjellige behov. Hos oss får du løsninger som kan tilpasses nettopp din bolig, og samtidig gjøre hverdagen din tryggere og enklere

Lys slik du vil ha det

Det er opp til deg hvordan lyset i boligen skal oppføre seg. For eksempel kan du programmere lysene på soverommet til å vekke deg ved å gradvis øke lysstyrken. Å stå opp til sin egen, private soloppgang er akkurat så deilig som det høres ut som. Styringen kan også kombineres med sensorer som skrur lysene av og på, avhengig av om noen er til stede.

Trådløse lysbrytere

Ikke alle situasjoner egner seg for smarttelefoner, og da kan det være praktisk med en trådløs lysbryter, eller trådløs veggsender som det heter på fagspråket. Denne snakker med eksempelvis en dimmer eller annen mottaker, og lar deg skru av og på lyset uten å trekke nye ledninger.

Relatert informasjon

Funkbus/Xcomfort

Funkbus/Xcomfort

Funkbus/Xcomfort – trådløse styringssystemer Har du allerede en komplett installasjon, men allikevel kan tenke deg smarthusfunksjoner? Ingen...

Varmestyring

Varmestyring

Ikke varm opp unødvendig Det er ingen grunn til å holde huset varmt når vi ikke er hjemme. Regulerer du varmen etter behov, reduseres strømutgiftene...

KNX

KNX

KNX – kablet styringssystem                                      Vi kan levere komplette styringssystemer basert på KNX for styring av hele...

Pin It on Pinterest